Provježbaj mozak!

12. TJEDAN CJELOŽIVOTNOG UČENJA – PROVJEŽBAJ MOZAK!

Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna je obrazovna kampanja koja na jednostavan način, na temelju izravnih obraćanja građanima, potiče ostvarenje ideje o promoviranju učenja i obrazovanja. Riječ je o UNESCO-voj inicijativi pokrenutoj 1999. godine, koja se svake godine obilježava u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

 

ŠTO JE CJELOŽIVOTNO UČENJE?

Cjeloživotno učenje odnosi se na „svaku aktivnost učenja tijekom cijelog života radi unaprjeđenja znanja, vještina i kompetencija u okviru osobnoga, građanskoga, društvenoga ili profesionalnoga djelovanja pojedinca.“

U prošlom tjednu cjeloživotnog učenja koji je trajao od 1. do 7. listopada 2018. godine, posjetili su nas djelatnici Učilišta Finis iz Zadra i održali radionicu s temom komunikacija u grupi. Katarina i Andrijano su na jako zanimljiv i simpatičan način održali radionicu u kojoj su djeca uživala. Sudionici radionice su mogli vidjeti kakve sve vrste komunikacije postoje, zašto nam je ona bitna i kakve posljedice nastaju ako je komunikacija loša. Kroz igru u grupama su mogli ocjeniti svoju snalažljivost na izgubljenom brodu i na primjeru se uvjeriti da posljedice loše komunikacije mogu biti katastrofalne. Također su testirali svoju sposobnost pamćenja, te  usklađenost verbalne i neverbalne komunikacije.

UČILIŠTE FINIS ZADAR

Učilište je osnovano 2014. godine kao ustanova za srednjoškolsko obrazovanje odraslih te ostalo obrazovanje, osposobljavanje i stručno usavršavanje. Po završetku programa i uspješno položenih ispita polaznicima se izdaje javna isprava. Neki od programa za osposobljavanje su graditeljstvo, geodezija, promet i logistika,  wellness terapeut,  izobrazba o održivoj uporabi pesticida…
Programima usavršavanja polaznici obnavljaju i dopunjuju stečena znanja i razvijaju različite sposobnosti i vještine za rad.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *