Algebra s partnerima predstavila projekt “Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja”

U Benkovcu je u utorak, 16. listopada 2018. godine predstavljen projekt „Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja“ kojeg provodi Pučko otvoreno učilište Algebra. Projekt u cijelosti financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s ciljem poboljšanja zapošljavanja i perspektive nezaposlenih mladih osoba. POU Algebra kao nositelj projekt provodi u partnerstvu s Gradom Zadrom, Gradom Benkovcem i Agencijom za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA. Stjecanjem
verificiranog programa obrazovanja navedena skupina pojedinaca može podići svoju konkurentnost na tržištu rada i mogućnosti zapošljavanja.

Projekt „Nova znanja za EU projekte lokalnog razvoja“ trajat će do listopada 2019. godine., a glavne aktivnosti projekta obuhvaćaju intervencije na tržištu rada jačanjem kapaciteta članova ciljne skupine za upravljanje razvojnim projektima, odnosno selekciju 42 mlade nezaposlene osobe i formiranje 2 obrazovne skupine (u Benkovcu i u Zadru), provedbu verificiranog programa obrazovanja „Voditelj izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova“ s pravom upisa zvanja u e-radnu knjižicu, te razvojem i provedbom specijaliziranih radionica u području EU fondova sukladno rezultatima istraživanja potreba lokalnih dionika. Nakon provedenih edukacija organizirat će se praksa u partnerskim organizacijama te će polaznici razvijati stvarne projekte za financiranje iz EU fondova pod mentorstvom predavača, te uz kontinuirano profesionalno usmjeravanje.  Aktivnosti edukacija i prakse će se odvijati u Benkovcu i Zadru, a mogu sudjelovati dugotrajno nezaposleni s područja čitave Županije (uz nadoknadu putnih troškova). Ukupna vrijednost projekta je 994.250,71 kn, a iznos bespovratnih sredstava 994.250,71 kn. U ime domaćina Grada Benkovca, prisutne je pozdravila Ivana Šimić, službenica ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnice Upravnog odjela za prostorno planiranje, zaštitu okoliša i razvoj zahvalivši se pri tom POU Algebra koja je prepoznala Grad Benkovac kao partnera na ovom projektu i kojim se daje prilika mladim ljudima s benkovačkog područja da se obrazuju i usavršavaju.
– Navedeni projekt je velika prilika za mlade ljude s našeg područja da se dokažu svojim znanjem i da svim znanjima koja su dobili kroz ovaj projekt dođu k nama te da zajedničkim snagama pokušamo poboljšati ovaj grad da nam svima bude ljepše mjesto za život – kazala je Ivana Šimić. O samom projektu više su govorili Šime Erlić, pročelnik Upravnog odjela za EU fondove, Sanja Peričić, direktorica Agencije za razvoj Zadarske županije Zadra Nova i Martina Bašić iz POU Algebra.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *