INTERLIBER 2018.

Učenici Srednje škole kneza Branimira Benkovac prošlog petka posjetili su 41. međunarodni sajam knjiga Interliber na Zagrebačkom Velesajmu. I ove godine cijeli događaj bio je popraćen panikom oko broja učenika koji može ići, oko organizacije cijelog puta i onog najvećeg problema: tko s kim sjedi u autobusu. Sa svim popunjenim sjedalima i djecom na broju tri autobusa kreću na put za hrvatsku metropolu.

Interliber, sam po sebi, uvijek je manje-više isti. Tone, tone i tone knjiga svih boja, veličina i žanrova, gdje god vam pogled seže.  Nekima najcrnja noćna mora, nekima san svih snova. Tisuće knjiga, u svakoj neki drugi svijet, zaplet, lik, osobnost. Svaka knjiga ima nešto svoje, bila ona kratka ili duga, nešto što ju čini posebnom. Jednom kad kupite knjigu , teško se zaustaviti. Čovjeka malo uhvati ludilo pa kupi i više nego što je planirao. Tko god da se našao na Zagrebačkom Velesajmu mogao je naći nešto za sebe. Kupovale su se lektire (ne baš toliko), beletristika, autobiografije i biografije slavnih, našao se tu i pokoji cd, pa čak i slikovnice. Što god vam je palo na pamet mogli ste pronaći.

Učenika naše škole bilo je po cijelom Zagrebu. Kao i uvijek stvarno smo uživali. Većina je stvarno posjetila Interliber, neki su bili samo petnaest minuta tek radi reda, dok su se neki Velesajmu pridružili samo dok su tražili kantu za smeće. Sve u svemu bilo je to lijepo i pomalo naporno druženje jer smo u kasnim satima stigli svojim kućama, ali sreća pa je bio vikend pred nama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *