Na benkovačkoj Šetnici obilježen Dan narcisa

Udruga žena MASLINA Benkovac i ove se godine, po sedmi put pridružila Europi Donni Zadar kako bi zajedno obilježili Dan narcisa – svjetski dan posvećenog borbi protiv raka dojke.  Ovogodišnja akcija održala se pod motom KAP DOBROTE – OCEAN ZDRAVLJA  organiziranjem humanitarne akcije prikupljanja dobrovoljnih priloga za Zadarsku županiju koji su usmjereni za kupnju aparata za zračenje onkoloških bolesnika i dodatne opreme za Onkološki odjel Poliklinike zadarske.

Akcija se održala u subotu 23.ožujka 2019. godine u vremenu od 8.00 do 10.00 na Šetnici  ispred tržnice. I ove se godine akciji u Benkovcu odazvao veliki broj građana, što je još jedan pokazatelj da Benkovčanke i Benkovčani itekako razumiju cilj ovakvih aktivnosti  te da svojim skromnim ali  vrijednim prilozima pokazuju svoju plemenitost i humanost.

Svake godine u Hrvatskoj od raka dojke oboli oko 2300 žena, a umre njih oko tisuću, pri čemu su najugroženije žene u dobi između 50 i 69 godina. Hrvatska je nažalost pri samom vrhu europskih zemalja po smrtnosti od raka dojke. Bolest je nažalost i sve češća u mlađih žena, pa je važno stalno ponavljati koliko su važni redoviti pregledi dojki da bi se bolest spriječila ili otkrila u ranom stadiju, kada ju se još moguće izliječiti.  Dan narcisa podsjetnik je da rak dojke može napasti svakog te da je odlazak na redovite preventivne preglede i edukacija u tom smislu jedini put koji može i treba postati zdrava navika svakog pojedinca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *